Domov » Sredica

Sredica

Sredica številka 4 – december 2016

naslovnica-sredica-4-2016

Včasih je zadosti pogled. Včasih je zadosti pozdrav. Spet drugič je potrebnih nekaj spregovorjenih besed, klepet ob domačem čaju ali kuhanem vinu. Včasih je potreben objem, včasih izrečena pohvala. Včasih je potrebno več potrpežljivosti in razumevanja. Vseskozi pa je potrebno tudi spoštovanje. Spoštovanje drugega, drugačnega, enakovrednega, posebnega. December je čas, ko razmislimo o letu, ki se neizbežno poslavlja. Kaj smo ... Bolj obsežno »

Sredica številka 3 – september 2016

naslovnica-sredica-3-2016

Jesen. Jesen! V poletnem času je bilo v občini pestro. Zvrstilo se je nekaj taborov za najmlajše občane, poveselili smo se lahko z gasilci, oljarna je odprla svoja vrata že štirinajstič. Občani so bili aktivni tudi zunaj občine in lahko smo ponosni na središke godbenike, ki so igrali v Parizu pod Eifflovim stolpom. Konjeniki so pokazali svoje spretnosti in pridirkali ... Bolj obsežno »

Sredica številka 2 – junij 2016

Naslovnica Sredica 2-2016

Dvignimo Središče v kulturno-prosvetnem oziru  Ljudje, vajeni dela in tudi ustvarjanja, ne morejo mirovati, zato izživljajo svoje sile in moči v kulturnem delu, ki se odraža bodisi v telovadbi, pri igrah, v branju knjig in še čem, sem pred kratkim prebrala v enem starejših časopisov … Trenutno namreč veliko brskam po arhivih, kajti pripravljam biografijo velikega sokrajana Martina Kojca. Središče ... Bolj obsežno »

Sredica številka 1 – marec 2016

Naslovnica Sredica 1-2016

Pozdravljena bodi, pomlad Po eni strani bi lahko rekli, da nas je topla zima brez snega kar malo presenetila, po drugi strani pa nas zaradi konstantnega in grobega človekovega poseganja v okolje, žal,več nič ne sme presenetiti … In kot se je letošnja zima našemila v zimo brez snega, smo se v začetku februarja lahko našemili tudi sami. Pustni karneval ... Bolj obsežno »

Sredica številka 4 – december 2015

Naslovnica Sredica 4-2015

Helena Srnec, odgovorna urednica septembra smo vstopili v koledarsko jesen, ki nas je prijetno pobožala s krasnimi barvami in precej visokimi temperaturami. Jesen je krasen čas, ki ga lahko preživimo ob idiličnih sprehodih po obarvanem gozdu, morebiti smo srečali tudi kakšnega jurčka, lisičko … Novembra so se zvrstila vinska slavja v čast sv. Martinu in kot zahvala za pridelek. Že ... Bolj obsežno »

Sredica številka 3 – september 2015

Naslovnica Sredica 3-2015

Helena Srnec, odgovorna urednica Letošnje poletje nas je razveselilo predvsem z vročimi sončnimi dnevi, ki so kar klicali v senco, k Dravi. Nekateri so začofotali v morju, ki je letos s svojimi temperaturami le rahlo ublažilo vročino, spet drugi so se odpravili v zavetje hribov … Otroci so brezskrbno uživali v počitnicah, starši so si lahko oddahnili na dopustu in ... Bolj obsežno »

Sredica številka 2 – junij 2015

Naslovnica Sredica 2-2015

21. junija smo vstopili v koledarsko poletje. Osnovnošolci in srednješolci so pričeli s počitnicami in tudi za druge je poletje čas druženja, dopustovanja, izletov. Daljši dnevi nam pričarajo malo več časa in prav je, da jih izkoristimo za vesele aktivnosti. Z bogatim programom smo meseca aprila proslavili 61. občinski praznik. Športni navdušenci so se lahko preizkusili v odbojki, namiznem tenisu, ... Bolj obsežno »

Sredica številka 1 – marec 2015

Naslovnica Sredica 1-2015

Po uspešnem skoku v novo leto nas je pozdravil tudi spremljevalec zime – težko pričakovani sneg. V prvih treh mesecih novega leta je bilo v Središču spet pestro. Gostili smo gledališko skupino KD Fran Ksavra Meška Sveti Tomaž, ki nam je odigrala komedijo Kam iz zadrege, Franca Streicherja. Ob slovenskem kulturnem prazniku so na občinski proslavi v Sokolani velikega pesnika ... Bolj obsežno »

Sredica številka 4 – december 2014

Naslovnica Sredica 4-2014

Zima naj bo čas praznovanj, obdarovanj, družinskih večerov in zimskih radosti Kam le čas beži, le kam se mu mudi… je znan refren pesmi, ki ob pogledu na zasneženo pokrajino dobi še dodaten, zame osebno, mehek prizvok. Verjetno bi se marsikdo strinjal z mano, da čas teče prehitro. Beži mimo nas. Ne utegnemo mu slediti … Zato vas pozivam, da ... Bolj obsežno »