Domov » Sredica » Sredica številka 2 – junij 2015

Sredica številka 2 – junij 2015

21. junija smo vstopili v koledarsko poletje. Osnovnošolci in srednješolci so pričeli s počitnicami in tudi za druge je poletje čas druženja, dopustovanja, izletov. Daljši dnevi nam pričarajo malo več časa in prav je, da jih izkoristimo za vesele aktivnosti.
Z bogatim programom smo meseca aprila proslavili 61. občinski praznik. Športni navdušenci so se lahko preizkusili v odbojki, namiznem tenisu, malem nogometu, streljanju ter balinanju. Udeležili smo se pohodov. Upokojenci so tekmovali v kegljanju, na srečanju starejših občanov pa so jih razveselili osnovnošolci s svojim programom.Potekala je tradicionalna prireditev v spomin žrtvam NOB, odprli pa smo tudi vrata muzeja. V soboto, 11. aprila, smo sprejeli goste iz Mislinje in si ogledali povorko starodobne in sodobne mehanizacije. Zvečer se je v Sokolani odvila osrednja proslava, kjer je nastopala središka godba ter vokalna skupina JUA. Župan je podelil nagrade in priznanja občanom. Z območno revijo odraslih folklornih skupin »Diradičindara 2015« smo zaključili s praznovanjem v okviru občinskega praznika.
V Središču pa je bilo zanimivo tudi meseca maja. Konjeniško društvo Središče ob Dravi je priredilo Srečanje kočij in konjenikov, kjer so se kočijaži pomerili v igrah. PGD Središče ob Dravi je prejelo Mercatorjevo nagrado. Obiskala sta nas kantavtorja Adi Smolar in Tadej Vesenjak.
Verjamem, da bo v Središču pestro tudi v prihodnje. V teh poletnih dneh pa si le skušajte utrgati čas za kakšen sprehod, izlet ter druženje. Ne pozabite na pitje vode in skrivanje v senci.  Se beremo jeseni …