Domov » Dogodki in novice » Galopske dirke Obrež 2017

Galopske dirke Obrež 2017

V soboto, 19. 8. 2017, je Konjeniški klub Galoper Spodnjega Podravja v sodelovanju s Slovenskim galopskim društvom – Slovenian TURF organiziral že 13. galopske dirke, ki so v središki občini že tradicionalne. Razen leta 2008, ko je bila prireditev v Veliki Nedelji, so bile dirke vsakič na območju Občine Središče ob Dravi, zahvaljujoč podjetju Jeruzalem SAT, d. o. o., ki klubu vsako leto v ta namen odstopi njivo, na kateri člani kluba postavijo začasni hipodrom. Letos je to bila njiva v Obrežu, med železniško progo ter reko Dravo, ki jo imajo galoperji zaradi ustreznih peščenih tal izjemno radi.

Prireditev je otvoril slovesni prihod predsednika KK Galoper Antona Kolariča, predsednika Slovenskega galopskega društva Tonija Šturma ter župana Občine Središke ob Dravi Jurija Borka, ki so se na prizorišče popeljali v elegantni kočiji z dvema frizijkama iz hrvaškega društva Konj, moj prijatelj.
Poleg 5 štartov dirk različnih kategorij (na različnih razdaljah so se pomerili poniji, rekrativni, toplokrvni ter polnokrvni konji) je obiskovalce navdušil pester spremljevalni program, v katerem se je predstavila mini kočija s poniji iz Lordovega hlevčka, mlada konjarka Tamara Hočevar s ponijem, navdušili sta tudi jahačici iz sosednje Hrvaške na iskrih andaluzijskih žrebcih, osnove westernskega jahanja pa so predstavili trije predstavniki Slovenskega združenja quarter konja (SIQHA).
Galopski spored sta strokovno komentirala častna gosta – trenerka galopskih konj Živa Prunk in njen partner Borut Bernik Bogataj, ki zadnja leta s svojimi konji nastopata predvsem na tujih hipodromih.
KK Galoper se zahvaljuje sponzorjem in donatorjem, ki so omogočili prireditev, še prav posebna zahvala pa gre Občini Središče ob Dravi, ki je bila tudi sponzor zadnje dirke, v kateri je zmagovalni pokal podelil župan.

Avtorici fotografij pa sta Jana Kovačič ter Diana Meško.

Rezultati dirk so v priponki.

Rezultati dirk

ciljna-ravnina-poniji dirka4 podelitev