Domov » Sredica » Sredica številka 3 – september 2017

Sredica številka 3 – september 2017

Po vročini, ki nas je dolgo pestila, je mesec september prinesel prve ohladitve oz. osvežitve. V drugi polovici meseca avgusta so nas zapustile štorklje, dober mesec dni pozneje še lastovice. Poletni meseci so tako hitro minili in zadišalo je po jeseni …
V Središču (zmeraj mislim prebivalce vseh vasi naše občine ) pa je bilo navkljub vročini čez poletje pestro. Gasilci so slavili častivreden jubilej, konji so dirkali ob Dravi, otroci so se družili in urili v najrazličnejših spretnostih na taborih.Pohvalno in prijetno je za oko in srce, ko vidimo, da se veliko prostovoljcev na več področjih trudi, da mladim omogočijo kvalitetno preživljanje prostega  časa. Prav je, da se otroci igrajo, tudi umažejo in se seznanijo z življenjskimi spretnostmi in hkrati vrednotami, ki jih v sproščenem okolju še lažje privzemajo, jih ponotranjijo. Iz majhnega namreč raste veliko. Iz semena vzklije rastlina, drevo, tudi človek.
Meseca avgusta so tisti bolj športni občani kolesarili v sosednji Varaždin, veliko pa se jih je to leto tudi po dolgem času okopalo v Dravi.Veseli me, da se mnogi trudijo, da bi oživili druženja in tudi samotna pohajkovanja ob prelepi reki, polni naravne diverzitete. Vendar moramo hoditi s svojim delovanjem v harmoniji z naravo, z roko v roki, bi lahko rekli …
Oljarna je v začetku meseca septembraobeležila že 15. dan odprtih vrat, ki je bil lepo obiskan. Pred kapelo je častna občanka Otilija Kolarič posejala stoletno seme in držimo pesti, da bo drugo leto obilna letina.
Nekateri so v svojih rokah držali »tikve«, spet drugi sladko grozdje. Grozdje se je napojilo s soncem in zvabilo »brače« v svoje rede … Spet je zadišalo po potici, moštu in kostanjih.
Narava nam je podarila pridelek in prav je, da smo hvaležni za vse dobrote, ki jih prevečkrat jemljemo za samoumevne.

Helena Srnec, odgovorna urednica