Domov » Sredica » Sredica številka 4 – december 2017

Sredica številka 4 – december 2017

Ob izteku leta…

Naj tokrat uvodnik v zahvalo posvetimo vam, dragi naši soustvarjalci Sredice… Letos smo Sredico v štirih številkah skupno napolnili s skoraj 150 prispevki. Sredico ustvarjamo skupaj, mi in vi: Občina Središče ob Dravi, osnovna šola in vrtec, naša podjetja, društva,  posamezniki. Za nagrajence križanke smo razdelili štiri praktične nagrade, ki jih brez oklevanja prispevate domači podjetniki in tako vsakokrat razveselite srečnega reševalca križanke, katerih odziv prav tako ni zanemarljiv. V rubriki Med nami živijo predstavljamo in obeležujemozanimive življenjske poti naših občanov, saj želimo, da so njihove zgodbe povedane in se tako ne pozabijo. Preko glasila tako pisno ohranjamo utrip v občini, naše dogodke, dosežke, novosti…
December je čas, ko se ozremo nazaj in se spominjamo dogodkov v letu, ki se približuje koncu. V letu 2017 smo obeležili jubilejno 130. obletnico delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Središče ob Dravi, ki smo mu zato namenili našo zadnjo, praznično decembrsko naslovnico. V letošnjem letu so morali posredovati velikokrat, njihova pomoč pri reševanju občanov in premoženja pa je nepogrešljiva. Z zlato občinsko plaketo smo letos počastili njihovo požrtvovalno in nesebično delo, saj klic na pomoč ne pozna delovnega časa.
V tem letu sta se odvili tudi mednarodna dirka starodobnih motociklov in 40. obletnica NK Središče ob Dravi, Božo Borko pa se je kot slovenski predstavnik uvrstil na nacionalni konjeniški galop na Madžarskem. Občina Središče ob Dravi je zmagala v turističnem projektu, kjer je premagala velike in turistično razvite slovenske občine ter s tem dokazala, da imamo zelo atraktivno domačo ponudbo. Učenke OŠ Središče ob Dravi so zmagale na državnem kuharskem tekmovanju. Podjetje Tehnološki center Jakl,  d.o.o., je prejelo prestižno nagrado za najboljše majhno podjetje v Podravju. In še bi lahko naštevali, o čem vse z vašo pomočjo z veseljem poročamo v Sredici. Vse te uspešne zgodbe ste ustvarili vi in dokazali, da se lahko doseže veliko. Z veseljem prebiramo vaše članke in vedno znova ugotavljamo, da imate avtorji zgodb odlično pisateljsko žilico. Še naprej si želimo veliko uspešnih in zanimivih zgodb, vam pa ogromno navdiha in zagnanosti tudi v prihodnjem letu.
Za sodelovanje se zahvaljujemo tudi naši dosedanji urednici Heleni, ki je žal zapustila uredniški odbor. Helena, hvala za trud, ki si ga vložila v Sredico v zadnjih treh letih. Želimo, da ustvariš še veliko uspešnih literarnih projektov in še naprej pišeš ter ohranjaš tradicijo prleškega sveta in njegovih ljudi… Srečno.

Vsem želimo lepe božično-novoletne praznike. Če se v decembru oziramo nazaj, v leto, ki odhaja, pa obenem že gledamo naprej, v prihodnost. V letu, ki prihaja, vam voščimo sreče, zdravja, samozavesti, da uresničite vse, kar ste si začrtali, na glas ali po tihem.V marcu se zopet srečamo…

Uredniški odbor Sredice