Domov » Sredica » Sredica 4 – december 2019

Sredica 4 – december 2019

Ob koncu …

Dragi bralci!

Stopili smo v obdobje najlepših praznikov v letu. V prazničnem decembru nas razveseljuje pravljična božično-novoletna okrasitev v okviru Središkega adventa, ki se je pričel s slavnostnim prižigom lučk pred našo občino. Središki advent prinaša tritedensko pestro dogajanje z bogatim programom, predstavitvijo lokalne ponudbe domačih obrtnikov in nosilcev dejavnosti ter je namenjen predvsem medsebojnemu druženju. Odziv je bil do zdaj vedno precejšen, kar nas izjemno veseli, obenem pa vas vabimo, da izkoristite priložnost in obiščete še preostale praznične prednovoletne dogodke v okviru adventnega časa. Nekaj utrinkov praznične okrasitve smo tokrat postavili na naslovnico, vključno z našimi najmlajšimi ustvarjalci iz Vrtca Navihanček, ki so se zelo potrudili z izdelavo okraskov ter pridno pomagali pri okrasitvi božične jelke in drevesc na trgu.

Ker se leto 2019 počasi izteka, je v tokratni Sredici objavljenih kar nekaj pregledov preteklega dela Občine, šole, vrtca ter društev. Občina je predstavila letošnje investicije, ki pomenijo izboljšave na področju infrastrukture ter turističnega razvoja. Tudi v šoli in vrtcu je bilo pestro na vseh področjih. Društva v tem času sodelujejo sicer v praznično obarvanem programu, kljub vsemu pa niso bila nič manj aktivna v minulih mesecih. V glasilu tokrat ponosno predstavljamo mlada inovativna podjetnikaDavida in Barbaro iz Središča ob Dravi, ki sta kljub mladostiz lastnim izumom uspela predstaviti novost na evropskem trgu. Za kakšni izum gre in kakšni so njuni načrti v prihodnje, vam izdamo v tokratnem intervjuju.

Ob zaključku našega mandata se vam v imenu uredniškega odbora iskreno zahvaljujemo za pomoč pri ustvarjanju skupnih zgodb v glasilu. Po najboljših močeh smo se trudili, da je postalo tako vsebinsko kot tudi oblikovno zanimivo in da je Sredica v teh skoraj petih letih prinašala novice in dogajanja, ki so bila za naše občane tako ali drugače pomembna.

V zadnjem uvodniku vam želimo, da bi v teh zadnjih dneh leta predvsem uživali. Da bi čas preživeli s tistimi, ki jih imate najraje, da bi si spočili ter novo leto pričakali z novim upanjem, cilji in optimizmom.

Vsem našim bralcem iskreno voščimo lepe božično-novoletne praznike ter zdravo, uspešno in srečno novo leto. Lepo vas pozdravljamo (po abecednem redu): Danica, Jana, urednica Jelka, Samo K., Samo Ž., Stanko in Urška.

Uredniški odbor