Domov » Konjeniško društvo

Konjeniško društvo

Vabilo na srečanje kočij in konjenikov

Konjeniško društvo Središče ob Dravi vabi na 5. mednarodno srečanje kočij in konjenikov. Vabilo na 5. mednarodno srećanje kočij in konjenikov Bolj obsežno »

Druženje srediških in hrvaških konjenikov na Grabah

V nedeljo, 18. 9. 2016, je na Grabah potekalo druženje Konjeniškega društva Središče ob Dravi in Potkalničkih konjarjev iz hrvaških Križevcev. Potkalnički konjarji so si zaželeli jahanja v naši okolici ter v Dravi. Zraven so si pripeljali sedem konjev in v prelepem vremenu sta obe društvi zelo uživali v ježi.  Goste iz sosednje Hrvaške je prišel pozdravit tudi naš župan. Bolj obsežno »

6. Konjeniški tabor konjeniškega društva Središče ob Dravi

Konjeniško društvo Središče ob Dravi je letos že šestič zapored organiziralo konjeniški tabor za otroke. Udeležilo se ga je 53 otrok iz domače in okoliških občin. Mladi taborniki so preživeli dva sončna dneva v družbi konjev. Omogočeno jim je bilo jahanje na lesenem konju in desetih pravih, vožnja z tremi kočijami in kopanje v posebnem slamnatem bazenu. Bolj obsežno »

Uspehi srediških konjenikov na hrvaškem

V nedeljo, 7.8.2016 so v Hrastovskem ter Ludbregu na Hrvaškem potekale 6. konjeniške igre, kjer tekmovalci sodelujejo v raznih spretnostnih vožnjah, skokih, krosu ipd. Sovoznika Jožek Novak in Miha Sok iz Konjeniškega društva Središče ob Dravi sta osvojila kar dve zmagi in sicer v tekmovanju hladnokrvnih in toplokrvnih konj. Čestitke tekmovalcema! Bolj obsežno »

Pomurski galop prinesel prvi dve mesti v slovenski dirki članoma naših dveh klubov

Član Konjeniškega kluba Galoper spodnjega podravja Obrež, Teodor Kolarič in član Konjeniškega kluba Središče ob Dravi, Božidar Borko sta se v soboto, 6.8.2016 udeležila pomurskega galopa v Lendavi in osvojila v slovenski dirki 1. in 2. mesto. Teodor si je s prvim mestom pridobil pravico nastopiti v nacionalnem galopu v Budimpešti. Čestitamo. Foto: Lendavainfo Bolj obsežno »

Uspešni nastopi središkega konjeniškega društva na tekmovanjih

Konjeniško društvo Središče ob Dravi se je v soboto, 11. junija, udeležilo konjeniških iger Društva Kočijaž Loperšice in osvojilo prvo mesto v spretnostni vožnji dvovpreg. Zmagovalna ekipa sta bila Mirko Šumak in Franc Zemljič. Bolj obsežno »

Središki konjeniki udeležbo v Zelendvoru kronali z zmago dvovpreg

Konjeniško društvo Središče ob Dravi se je v nedeljo, 21. 6. 2015, udeležilo Konjeniških iger v Zelendvoru, v okviru Dnevov Občine Petrijanec, Petrovo 2015. V vožnji dvovpreg sta člana Konjeniškega društva Središče Mirko Šumak in Miha Sok premagala vso konkurenco 20 kočij ter osvojila prvo mesto! Uspešno sta tekmovala tudi člana Jožek Novak ter Bojan Dogša, ki sta se prav ... Bolj obsežno »