Domov » Sredica » Sredica številka 4 – december 2018

Sredica številka 4 – december 2018

Ob zaključku starega novemu letu naproti

Dragi bralci, naj vas tokrat lepo pozdravimo še zadnjič v tem letu. Trije meseci od izida zadnje številke so se hitro obrnili in upamo, da smo uspeli zapisati vsaj večino aktivnosti v preteklem obdobju. Potrebno se je zavedati, da prav za vsakim dogodkom stojijo posamezniki in skupine, ure vloženega dela, priprav in organizacije, zato si zaslužijo, da je o tem tudi kaj napisanega. V tem času se je odvilo kar nekaj tradicionalnih in ostalih dogodkov tako na kulturnem, športnem, družabnem in še kakšnem področju. Ob tem lahko izpostavimo pomemben simpozij literarnega društva Prasila o našem znanem občanu Martinu Kojcu, katerega pozitivne misli in ideje o življenju so bile korak pred njegovim časom. Iskreno čestitamo tudi Gasilski zvezi Središče ob Dravi, ki je obeležila 10 let svojega obstoja in v tem času pomembno doprinesla h kakovosti gasilstva pri nas. Pohvalimo lahko tudi mnoge dosežke OŠ Središče ob Dravi, ki je prejela tudi certifikat Evropske točke za nadarjene. Predstavila se nam je tudi nova restavracija in pivnica Folk, ki je še razširila gostinsko ponudbo pri nas. Občina je izpeljala investiciji ureditve okolic mrliške vežice ter Kulturnega doma Obrež, poskrbela pa je tudi za mladinske prostore. Zadnje trimesečje so zaznamovale tudi  lokalne volitve, zato lahko na tem mestu čestitamo tudi našemu županu in novemu občinskemu svetu. Veseli nas, da se lahko v vsaki številki pohvalimo z novostmi v domačem kraju, saj prav vsi po svojih močeh pripomorejo k skupnemu dobremu, da se občina razvija, kar je spodbudna napoved tudi za naslednje številke Sredice.

K oblikovanju vsebine Sredice ste tudi v prihodnje leto vabljena prav vsa društva v občini, podjetja, organizacije in posamezni ustvarjalci, da sporočite bralcem, kaj se je dogajalo.

Tokratni uvodnik naj se konča z željami, ki se dotikajo prihajajočih božično-novoletnih praznikov, druženja v krogu družine in prijateljev ter zaobljub za prihajajoče novo leto. Naj vam iskreno zaželimo obilo zdravja, predvsem pa, da bi se proti novemu letu odpravili polni veselja in optimizma. Srečno.

Uredniški odbor

Sredica 4-2018