Domov » Sredica » Sredica 2 – junij 2019

Sredica 2 – junij 2019

»Na sredini vsega je sonce«

Citat Nikolaja Kopernika. Tokrat vas pozdravljamo s poletno številko, ki se je dokončala ravno na dan poletnega solsticija, na koledarski pričetek poletja in obenem na najdaljši dan v letu (za razliko od južne poloble, kjer se je pričela zima). Z drugo letošnjo številko vam prinašamo utrip življenja in dela v občinskem prostoru v zadnjih treh mesecihz namenom, da vam predstavimo minulo delo, izpeljane dogodke, vas povabimo na prihodnje, nenazadnje pa tudi, da vam popestrimo kakšno uro branja.

Za nami je enomesečno praznovanje občinskega praznika, na katerem se je zvrstilo precej vsebinsko različnih prireditev, izpostaviti pa velja tudi občane, dobitnike občinskih priznanj za njihovo požrtvovalno delo v naši skupnosti. Najpomembnejše bogastvo vsake skupnosti so njeni ljudje. S prizadevnostjo in z zagnanostjo ter namenom, usmerjenim v javno korist, se da veliko doseči. Z marljivostjo in aktivnostjo se je ponovno izkazala osnovna šola, ki je tudi v tem tromesečju opravila ogromno zanimivih in kakovostnih projektov.

Kljub temu da se je večina prireditev na društvenem področju odvila v sklopu občinskega praznovanja, se je tudi v poznem spomladanskem času zgodilo nekaj največjih prireditev. Eno izmed teh smo dali v zgodbo na naslovnico. Ne spreglejte pa tudi bogatega dogajanja, ki je pred vami v teh poletnih mesecih.

Ker so pred nami najtoplejši dnevi v letu, je potrebno nameniti posebno skrb tudi živalim, tako rejnim kot tudi hišnim. Lastniki moramo poskrbeti, da imajo živali vedno na voljo svežo pitno vodo ter dostop do sence in hladnejših mest, sprehode pa omejiti na jutranje ali večerne ure.

Vstopili smo v počitniški čas, čas dopustov. Vsakdo si v tem obdobju želi nekoliko miru, oddiha, brezskrbnosti… Želimo vam, da uživate v poletju in si spočijete od vsakodnevnih obremenitev in odgovornosti. Srečno in kmalu nasvidenje.

Uredniški odbor